Amerykański sandwicz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykański sandwicz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

4 plastry

4 plastry

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.

Krok 2

Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.

Krok 3

Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.

Krok 4

Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.

Krok 5

Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej