
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
4 plastry
4 plastry
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.
Krok 2
Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.
Krok 3
Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.
Krok 4
Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.
Krok 5
Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej