Amerykański sandwicz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

4 plastry

4 plastry

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.

Krok 2

Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.

Krok 3

Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.

Krok 4

Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.

Krok 5

Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Zapiekanka meksykańska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej