Amerykański sandwicz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykański sandwicz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

4 plastry

4 plastry

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.

Krok 2

Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.

Krok 3

Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.

Krok 4

Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.

Krok 5

Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykański sandwicz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej