
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
4 plastry
4 plastry
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.
Krok 2
Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.
Krok 3
Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.
Krok 4
Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.
Krok 5
Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej