Arabeska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

15 dekagramów

15 dekagramów

3 sztuki

30 dekagramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa makowa:

0.5 kilograma

12 dekagramów

15 dekagramów

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

masa serowa:

12 dekagramów

15 dekagramów

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta kruchego zagniatamy. Ciasto powinno być bardzo miękkie, wiec jeżeli trzeba, należy dodać więcej śmietany.

Krok 2

Ciasto wykładamy na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą blachę (zwykła prostokątna).

Krok 3

Składniki masy makowej mieszamy i wykładamy na ciasto w blaszce starając się równomiernie rozsmarować.

Krok 4

Masa serowa: Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i po dokładnym wymieszaniu jajka, następnie budyń w proszku i aromat.

Krok 5

Masę wylewamy na mak i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 st.

Krok 6

Pieczemy, aż ser się lekko zarumieni około 50-60min! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arabeska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej