Aromatyczna pieczona kukurydza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pieczona kukurydza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

4 sztuki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ogrzej do temperatury pokojowej i dopraw do smaku.

Krok 2

Kukurydzę umyj, osusz i wysmaruj masłem.

Krok 3

Zawiń każdą kolbę w liście sałaty i zwiąż kuchenną nicią, dodatkowo owiń w folię aluminiową i piecz przez ok. 60 minut na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pieczona kukurydza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej