
Składniki
500 gramów
3 łyżki
null
100 gramów
60 gramów
60 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i obgotuj przez 15 minut.
Krok 2
Sery utrzyj razem ze śmietaną, wymieszaj z pokrojoną w kostkę szynką i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.
Krok 3
Ziemniaki odcedź, wystudź i natnij dość głęboko.
Krok 4
Nafaszeruj nacięte ziemniaki przygotowanym serowym farszem i ułóż na kawałku folii aluminiowej. Skrop oliwą i zawiń niezbyt szczelnie. Grilluj przez 20 minut w zależności od wielkości ziemniaków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej