Składniki
500 gramów
3 łyżki
null
100 gramów
60 gramów
60 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i obgotuj przez 15 minut.
Krok 2
Sery utrzyj razem ze śmietaną, wymieszaj z pokrojoną w kostkę szynką i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.
Krok 3
Ziemniaki odcedź, wystudź i natnij dość głęboko.
Krok 4
Nafaszeruj nacięte ziemniaki przygotowanym serowym farszem i ułóż na kawałku folii aluminiowej. Skrop oliwą i zawiń niezbyt szczelnie. Grilluj przez 20 minut w zależności od wielkości ziemniaków.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej