Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

null

100 gramów

60 gramów

60 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i obgotuj przez 15 minut.

Krok 2

Sery utrzyj razem ze śmietaną, wymieszaj z pokrojoną w kostkę szynką i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.

Krok 3

Ziemniaki odcedź, wystudź i natnij dość głęboko.

Krok 4

Nafaszeruj nacięte ziemniaki przygotowanym serowym farszem i ułóż na kawałku folii aluminiowej. Skrop oliwą i zawiń niezbyt szczelnie. Grilluj przez 20 minut w zależności od wielkości ziemniaków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne ziemniaczki z serem i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej