Australijska zupa krem z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Australijska zupa krem z bekonem

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

3 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

250 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewki obieramy,myjemy i kroimy w dość dużą kostkę.Cebule i pory drobno siekamy,podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy drobno posiekany czosnek i bekon.Smażymy około 10 minut.

Krok 2

Do cebuli dodajemy ziemniaki,marchewkę i bulion.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy,aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zupę zdejmujemy z ognia,studzimy,a następnie miksujemy na krem.Zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku.Podgrzewamy.Podajemy z groszkiem ptysiowym i dekorujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej