Australijska zupa krem z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Australijska zupa krem z bekonem

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

6 plastrów

2 ziarna

3 sztuki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewki obieramy,myjemy i kroimy w dość dużą kostkę.Cebule i pory drobno siekamy,podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy drobno posiekany czosnek i bekon.Smażymy około 10 minut.

Krok 2

Do cebuli dodajemy ziemniaki,marchewkę i bulion.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy,aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zupę zdejmujemy z ognia,studzimy,a następnie miksujemy na krem.Zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku.Podgrzewamy.Podajemy z groszkiem ptysiowym i dekorujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej