Australijska zupa krem z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Australijska zupa krem z bekonem

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

6 plastrów

2 ziarna

3 sztuki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewki obieramy,myjemy i kroimy w dość dużą kostkę.Cebule i pory drobno siekamy,podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy drobno posiekany czosnek i bekon.Smażymy około 10 minut.

Krok 2

Do cebuli dodajemy ziemniaki,marchewkę i bulion.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy,aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zupę zdejmujemy z ognia,studzimy,a następnie miksujemy na krem.Zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku.Podgrzewamy.Podajemy z groszkiem ptysiowym i dekorujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Befsztyk z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej