Australijska zupa krem z bekonem

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

6 plastrów

2 ziarna

3 sztuki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewki obieramy,myjemy i kroimy w dość dużą kostkę.Cebule i pory drobno siekamy,podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy drobno posiekany czosnek i bekon.Smażymy około 10 minut.

Krok 2

Do cebuli dodajemy ziemniaki,marchewkę i bulion.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy,aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zupę zdejmujemy z ognia,studzimy,a następnie miksujemy na krem.Zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku.Podgrzewamy.Podajemy z groszkiem ptysiowym i dekorujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej