Australijska zupa krem z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Australijska zupa krem z bekonem

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

3 sztuki

3 sztuki

5 dekagramów

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

250 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchewki obieramy,myjemy i kroimy w dość dużą kostkę.Cebule i pory drobno siekamy,podsmażamy w garnku na maśle.Dodajemy drobno posiekany czosnek i bekon.Smażymy około 10 minut.

Krok 2

Do cebuli dodajemy ziemniaki,marchewkę i bulion.Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.Doprowadzamy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy do wrzenia.Zmniejszamy ogień i gotujemy,aż warzywa zmiękną.

Krok 3

Zupę zdejmujemy z ognia,studzimy,a następnie miksujemy na krem.Zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku.Podgrzewamy.Podajemy z groszkiem ptysiowym i dekorujemy koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Australijska zupa krem z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej