
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Batata obieram kroję na plastry 0,5 cm.
Krok 2
Papryki kroję na ćwiartki. Marchewki obieram i kroję wzdłuż.przekładam do miski, wlewam olej, dodaję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i KNORR Przyprawa z papryką wędzoną grubo mielona, i obtaczam w marynacie.
Krok 3
Układam na rozgrzanym grillu.
Krok 4
Awokado kroję na pół, i też grilluję około 5-10 minut. Pomidora kroję w kostkę, dodaję bazylię pokrojoną, KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona. Awokado nadziewam po zgrillowaniu. Warzywa podaję z HELLMANNS Majonez Vegan Mayo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej