Awokado z grilla z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Awokado z grilla z warzywami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Batata obieram kroję na plastry 0,5 cm.

Krok 2

Papryki kroję na ćwiartki. Marchewki obieram i kroję wzdłuż.przekładam do miski, wlewam olej, dodaję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i KNORR Przyprawa z papryką wędzoną grubo mielona, i obtaczam w marynacie.

Krok 3

Układam na rozgrzanym grillu.

Krok 4

Awokado kroję na pół, i też grilluję około 5-10 minut. Pomidora kroję w kostkę, dodaję bazylię pokrojoną, KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona. Awokado nadziewam po zgrillowaniu. Warzywa podaję z HELLMANNS Majonez Vegan Mayo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej