Awokado z grilla z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Awokado z grilla z warzywami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Batata obieram kroję na plastry 0,5 cm.

Krok 2

Papryki kroję na ćwiartki. Marchewki obieram i kroję wzdłuż.przekładam do miski, wlewam olej, dodaję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i KNORR Przyprawa z papryką wędzoną grubo mielona, i obtaczam w marynacie.

Krok 3

Układam na rozgrzanym grillu.

Krok 4

Awokado kroję na pół, i też grilluję około 5-10 minut. Pomidora kroję w kostkę, dodaję bazylię pokrojoną, KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona. Awokado nadziewam po zgrillowaniu. Warzywa podaję z HELLMANNS Majonez Vegan Mayo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado z grilla z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej