
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Batata obieram kroję na plastry 0,5 cm.
Krok 2
Papryki kroję na ćwiartki. Marchewki obieram i kroję wzdłuż.przekładam do miski, wlewam olej, dodaję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i KNORR Przyprawa z papryką wędzoną grubo mielona, i obtaczam w marynacie.
Krok 3
Układam na rozgrzanym grillu.
Krok 4
Awokado kroję na pół, i też grilluję około 5-10 minut. Pomidora kroję w kostkę, dodaję bazylię pokrojoną, KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona. Awokado nadziewam po zgrillowaniu. Warzywa podaję z HELLMANNS Majonez Vegan Mayo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej