Babeczki z ciasta francuskiego

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1021

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na babeczki natłuścić Kasią.

Krok 2

Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki.

Krok 3

Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni.

Krok 4

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić

Krok 5

Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę.

Krok 6

Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej