Babeczki z ciasta francuskiego

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na babeczki natłuścić Kasią.

Krok 2

Z ciasta francuskiego wycinać krążki i wylepić foremki.

Krok 3

Piec 15 - 20 min. w temp. 200 stopni.

Krok 4

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody (ale nie wrzącej) - ostudzić

Krok 5

Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodając pod koniec żelatynę.

Krok 6

Ostudzone babeczki napełnić bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej