
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.3 szklanki
12 sztuk
3 sztuki
null
150 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem.
Krok 3
Posiekaj szalotkę, pokrój w kostkę marchew, cukinię i groszek. Podsmaż na patelni 5 minut.
Krok 4
Wlej wino i gotuj do momentu kiedy wyparuje. Dopraw tymiankiem, solą i podsmaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
Dodaj oliwki, duś 2 minuty. Farszem napełnij foremki i zapiekaj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























