
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.3 szklanki
12 sztuk
3 sztuki
null
150 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem.
Krok 3
Posiekaj szalotkę, pokrój w kostkę marchew, cukinię i groszek. Podsmaż na patelni 5 minut.
Krok 4
Wlej wino i gotuj do momentu kiedy wyparuje. Dopraw tymiankiem, solą i podsmaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
Dodaj oliwki, duś 2 minuty. Farszem napełnij foremki i zapiekaj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej