
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.3 szklanki
12 sztuk
3 sztuki
null
150 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Krok 2
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem.
Krok 3
Posiekaj szalotkę, pokrój w kostkę marchew, cukinię i groszek. Podsmaż na patelni 5 minut.
Krok 4
Wlej wino i gotuj do momentu kiedy wyparuje. Dopraw tymiankiem, solą i podsmaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
Dodaj oliwki, duś 2 minuty. Farszem napełnij foremki i zapiekaj 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej