Babeczki z warzywami i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z warzywami i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

12 sztuk

3 sztuki

null

150 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 2

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem.

Krok 3

Posiekaj szalotkę, pokrój w kostkę marchew, cukinię i groszek. Podsmaż na patelni 5 minut.

Krok 4

Wlej wino i gotuj do momentu kiedy wyparuje. Dopraw tymiankiem, solą i podsmaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

Dodaj oliwki, duś 2 minuty. Farszem napełnij foremki i zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej