Babeczki z warzywami i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z warzywami i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

12 sztuk

3 sztuki

null

150 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 2

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem.

Krok 3

Posiekaj szalotkę, pokrój w kostkę marchew, cukinię i groszek. Podsmaż na patelni 5 minut.

Krok 4

Wlej wino i gotuj do momentu kiedy wyparuje. Dopraw tymiankiem, solą i podsmaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

Dodaj oliwki, duś 2 minuty. Farszem napełnij foremki i zapiekaj 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z warzywami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej