Babka czekoladowa z nutellą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

437

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

3 łyżki

200 gramów

8 łyżek

1 sztuka

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Miękką Kasię utrzeć z cukrem, cały czas miksując, wbić jajka i wsypać mąkę oraz kakao.

Krok 2

Dodać nutellę i roztopione 100g czekolady, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, przelać ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Piec w temperaturze 170 - 180° C przez 35-40 minut.

Krok 4

POLEWA: 75g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dolewać po trochu kremówki lub mleka, aż do momentu, gdy polewa będzie dość płynna.

Krok 5

Upieczone ciasto polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej