Babka czekoladowa z nutellą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

544

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

3 łyżki

200 gramów

8 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Miękką Kasię utrzeć z cukrem, cały czas miksując, wbić jajka i wsypać mąkę oraz kakao.

Krok 2

Dodać nutellę i roztopione 100g czekolady, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, przelać ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Piec w temperaturze 170 - 180° C przez 35-40 minut.

Krok 4

POLEWA: 75g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dolewać po trochu kremówki lub mleka, aż do momentu, gdy polewa będzie dość płynna.

Krok 5

Upieczone ciasto polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka czekoladowa z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej