Babka malinowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

698

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

3 sztuki

1 łyżeczka

10 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny umyć i osuszyć.

Krok 2

Jajka rozbić, żółtka oddzielić od białek.

Krok 3

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 4

Pod koniec ubijania dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz miękką Kasię.

Krok 5

Dokładnie wyrobić ciasto.

Krok 6

Białko ubić na sztywno i dodać do masy, dokładnie wymieszać.

Krok 7

Foremkę wysmarować Kasią i wlać trochę ciasta, przykryć warstwą malin i wlać pozostałą część ciasta.

Krok 8

Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. 20 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej