Babka żołądek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

6 sztuk

1 łyżeczka

6 łyżeczek

2 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Dodać same żółtka i proszek z mąką.

Krok 3

Na koniec dorzucić 6 białek ubitych na pianę.

Krok 4

Ciasto podzielić na trzy części.

Krok 5

Do jednej dodać 1/2 szklanki maku, do drugiej 2 łyżki kakao, a do trzeciej 1 łyżkę mąki.

Krok 6

Do foremki włożyć ciasto żółte, zrobić przez środek rowek i dodać ciasto z makiem, następnie kolejny rowek na środku i dodać ciasto czarne. I tak aż rozłożymy całe ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka żołądek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej