bananowo-orzechowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

1.5 szklanki

0.75 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, jajko, cukry szybko utrzeć mikserem lub pałką

Krok 2

Dodać banany rozgniecione widelcem. Ważne. żeby nie były roztarte na pulpę, najlepiej gdyby zostały całe kawałeczki.

Krok 3

Po dodaniu bananów mieszać łyżką. Orzechy i migdały uprażyć na suchej patelni.

Krok 4

W osobnej misce wymieszać resztę składników i dodać do masy bananowej. Wsypać orzechy, wymieszać łyżką. Konsystencja ma być gęsta.

Krok 5

Przełożyć do przygotowanej foremki i piec około 70 minut w 170*C. Studzić na kratce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • bananowo-orzechowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej