Befsztyk z krabem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z krabem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi sparz, a polędwicę umyj, osusz, przekrój na połowę i posól.

Krok 2

Polędwicę obsmaż na grillu, po czym ułóż na niej mięso kraba oraz szparagi.

Krok 3

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 10 minut. Podawaj z sosem holenderskim.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z krabem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej