
Składniki
null
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi sparz, a polędwicę umyj, osusz, przekrój na połowę i posól.
Krok 2
Polędwicę obsmaż na grillu, po czym ułóż na niej mięso kraba oraz szparagi.
Krok 3
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 10 minut. Podawaj z sosem holenderskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej