Biała kiełbasa z soczewicą zapiekana w sosie pomidorowym
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
7 sztuk
2 sztuki
500 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania białej kiełbasy. Jeśli mamy już sparzoną, to oczywiście pomijajmy następny krok.
Krok 2
Jeśli jest surowa, musimy ją sparzyć. W tym celu wkładamy ją do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień tak by woda była gorąca, ale nie wrzała. Parzymy kiełbasę około 20 minut, a następnie studzimy.
Krok 3
Cebulę szatkujemy i szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i marchew pokrojoną w plasterki (ok 5 mm grubości). Całość przesmażamy kilka minut po czym dodajemy sos pomidorowy.
Krok 4
Do sosu dodajemy kiełbasę pokrojoną w kawałki, soczewicę i bulion.
Krok 5
Mieszamy dokładnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
Pieczemy w 180 st. C około 45 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej