
Składniki
0.5 łyżki
null
null
null
null
4 sztuki
0.5 łyżeczki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie natrzyj nią boczek i odłóż go na około dwa dni do lodówki.
Krok 3
Mięso po wyjęciu z marynaty osusz papierowym ręcznikiem i zwiń w ciasny rulon, obwiąż bawełnianym sznurkiem.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz metodą pośrednią do momentu uzyskania wewnątrz mięsa temperatury 75 stopni (około półtorej godziny)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej