Boczek z piekarnika z czosnkiem i ziołami - przepis | Przepisy.pl

Boczek z czosnkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2

3 łyżeczki

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

0.5 łyżki

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz boczek, natrzyj go pokruszonymi Mini kostkami Knorr, ziołami i pieprzem, zwiń ściśle i zwiąż - odstaw na 30 minut chłodne miejsce.

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz w rondlu, zrumień boczek ze wszystkich stron. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika, piecz ok. 1 godziny.

Krok 3

Upieczony polej sosem utworzonym podczas duszenia i odstaw do wystygnięcia w naczyniu od pieczenia. Podawaj na zimno z dodatkiem chrzanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej