
Składniki
3 łyżeczki
50
0.25 łyżeczki
2
0.5 łyżki
0.25 łyżeczki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz boczek, natrzyj go pokruszonymi Mini kostkami Knorr, ziołami i pieprzem, zwiń ściśle i zwiąż - odstaw na 30 minut chłodne miejsce.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz w rondlu, zrumień boczek ze wszystkich stron. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika, piecz ok. 1 godziny.
Krok 3
Upieczony polej sosem utworzonym podczas duszenia i odstaw do wystygnięcia w naczyniu od pieczenia. Podawaj na zimno z dodatkiem chrzanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej