Boczek z piekarnika z czosnkiem i ziołami - przepis | Przepisy.pl pixel

Boczek z czosnkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

50

0.25 łyżeczki

2

0.5 łyżki

0.25 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz boczek, natrzyj go pokruszonymi Mini kostkami Knorr, ziołami i pieprzem, zwiń ściśle i zwiąż - odstaw na 30 minut chłodne miejsce.

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz w rondlu, zrumień boczek ze wszystkich stron. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika, piecz ok. 1 godziny.

Krok 3

Upieczony polej sosem utworzonym podczas duszenia i odstaw do wystygnięcia w naczyniu od pieczenia. Podawaj na zimno z dodatkiem chrzanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek z czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej