
Składniki
3 łyżeczki
50
0.25 łyżeczki
2
0.5 łyżki
0.25 łyżeczki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz boczek, natrzyj go pokruszonymi Mini kostkami Knorr, ziołami i pieprzem, zwiń ściśle i zwiąż - odstaw na 30 minut chłodne miejsce.
Krok 2
Rozgrzej tłuszcz w rondlu, zrumień boczek ze wszystkich stron. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika, piecz ok. 1 godziny.
Krok 3
Upieczony polej sosem utworzonym podczas duszenia i odstaw do wystygnięcia w naczyniu od pieczenia. Podawaj na zimno z dodatkiem chrzanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































