Krem z brukselki z paluchem serowym - przepis | Przepisy.pl

Brukselkowy krem z serowym paluchem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 łyżeczka

10 dekagramów

20 dekagramów

3 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obrywamy z wierzchnich liści obcinamy korzeń, myjemy. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą, dodajemy umytego i pokrojonego pora (tylko biała część). Wszystko gotujemy do miękkości ok. 30 min.

Krok 2

Do miski wlewamy rozrobiony Bulion na włoszczyźnie Knorr w 2 szklankach wody oraz ugotowane i osączone brukselki z porem. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Na stolnicy posiekać tłuszcz z mąką. Wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać sól, jajka, stary żółty ser, zioła i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i na 30 min. włożyć do lodówki. Schłodzone rozwałkować, pociąć w paski. Skręcić paski ciasta w pałeczki i posmarować rozmąconym jajkiem, posypać kminkiem lub gruboziarnistą solą (można także sezamem). Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem i piec ok. 15 min. w temp. 200 st C. Podajemy krem w bulionie z paluchem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselkowy krem z serowym paluchem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej