Brzoskwinie w cieście francuskim

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wykroić dużym kubkiem 16 kółek.

Krok 2

Brzoskwinie odsączyć z syropu.

Krok 3

Na 8 kółkach położyć połówkę brzoskwini.

Krok 4

W pozostałych ośmiu zrobić po kilka nacięć.

Krok 5

Pozlepiać razem kółka i ułożyć na blasze.

Krok 6

Każde ciastko posmarować roztrzepanym białkiem. Piec ok. 20 minut (na złoty kolor) w nagrzanym do 200 stopni piekarniku

Krok 7

Po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwinie w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka francuskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej