Brzoskwinie w cieście francuskim

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wykroić dużym kubkiem 16 kółek.

Krok 2

Brzoskwinie odsączyć z syropu.

Krok 3

Na 8 kółkach położyć połówkę brzoskwini.

Krok 4

W pozostałych ośmiu zrobić po kilka nacięć.

Krok 5

Pozlepiać razem kółka i ułożyć na blasze.

Krok 6

Każde ciastko posmarować roztrzepanym białkiem. Piec ok. 20 minut (na złoty kolor) w nagrzanym do 200 stopni piekarniku

Krok 7

Po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej