BRZOSKWINIOWY CZAR

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.25 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

dodatki:

0.25 opakowania

1 opakowanie

2 opakowania

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

biszkopt: białka oddzielamy od żóltek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i utrwalamy pianę. dodajemy żółtka cały czas miksujemy. mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i kakao. dodajemy do masy i miksujemy.

Krok 2

blechę wykładamy paierem do pieczenia, wylewamy masę. pieczemy 25 minut w 160stopni z termoobiegiem, bez termo 170stopni. biszkopt nie powiniem być wysoki.

Krok 3

brzoskwinie odsączamy, sok zostawiamy do nasączenia biszkoptu.

Krok 4

1 galaretkę rozpuszczamy wg przepisu, drugą rozpuszczamy osobno w 1 szklance wody, krem robimy wg przepisu na opakowaniu, gdy krem będzie gotowy dodajemy Kasię i miksujemy, gdy krem będzie gładki dodajemy zimną galaretkę rozpuszczoną w szklance, brzoskwinie kroimy na plasterki.

Krok 5

wierzch biszkopta skrawamy, nasączamy sokiem z brzoskwiń dość sporo, smarujemy masą waniliową, układamy brzoskwinie, zalewamy tężejącą galaretką. schładzamy w lodówce . Pyszności!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BRZOSKWINIOWY CZAR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej