
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z gałązek tymianku oddziel listki, zachowaj jednak zdrewniałe łodyżki.
Krok 2
Dwie herbaty Lipton i łodyżki tymianku zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.
Krok 3
Brzoskwinie zmiksuj w kielichu blendera z połową herbaty, imbirem i cukrem.
Krok 4
Powstały gesty napój pomieszaj z listkami tymianku, wlej do połowy wysokiej szklanki, resztę szklanki uzupełnij naparem herbaty wlewając go delikatnie po łyżce. Tak aby oba napoje nie pomieszały się razem. Szklankę udekoruj gałązką tymianku
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Napój brzoskwiniowy
Herbatę na zimno najczęściej kojarzymy z upalnym latem. Jeśli lubicie tego rodzaju napoje, wypróbujcie nasz przepis, który świetnie smakuje także w sezonie zimowym.
Napój brzoskwiniowy z dodatkiem tymianku sprawdzi się podczas każdego domowego przyjęcia, ponieważ oprócz wyjątkowych walorów smakowych, jego cechą charakterystyczną jest niepowtarzalny wygląd. Pamiętajcie jedynie, aby delikatnie łączyć oba składniki napoju, dzięki czemu nie wymieszają się ze sobą i stworzą wyjątkową kompozycję estetyczną.
Dla kogo?
Dla każdego miłośnika herbaty, o wyrazistej owocowej nucie.
Na jaką okazję?
Napój brzoskwiniowy to idealny pomysł na domowe przyjęcie. Jego smak oraz ciekawy wygląd zaskoczą wszystkich gości.
Czy wiesz, że?
Smak herbaty zależy od warunków, w jakich dojrzewały rośliny, a także od sposobu ich zbierania. Najlepszy aromat osiąga susz zbierany ręcznie, wówczas zrywa się jedynie pąki oraz dwa listki pod nimi.
Dla urozmaicenia:
W upalne dni napój brzoskwiniowy idealnie będzie smakował z kruszonym lodem.