
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
1 opakowanie
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś kurczaka kroimy w drobne kawałki,smażymy na oleju,przyprawiamy solą,papryką ostrą w proszku
Krok 2
cebule kroimy w talarki,paprykę wydrążamy kroimy w kawałki,czosnek obieramy,kroimy drobno
Krok 3
kukurydze odsączamy z zalewy,płukamy wodą,tak samo postępujemy z fasolką
Krok 4
do garnka dajemy paprykę,kukurydze,fasolkę gotujemy 15 mimut,następnie dodajemy cebule,czosnek,pierś z kurczaka,papryczkę chili- gotujemy aż całość będzie miękka.(farsz)
Krok 5
farsz doprawiamy do smaku pieprzem,solą,papryką ostrą,vegetą
Krok 6
placki tortilla smarujemy od wewnątrz ketchupem,posypujemy odrobiną startego sera,nakładamy farsz,zwijamy w rulon,posypujemy serem z wierzchu
Krok 7
całość gotowych placków układamy na brytfance,zapiekamy w piekarniku 30 minut 180*C
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burrito
Burrito to potrawa pochodząca z Meksyku, ale inspirowana kuchnią teksańską. Takie połączenie nazywa się Tex-Mex i zazwyczaj oznacza dość ostre, mięsne dania. Burrito w Polsce często nazywane jest również tortillą, ponieważ placek w obu daniach jest dokładnie taki sam – pszeniczny, owinięty wokół mięsnego farszu. Zazwyczaj w burrito podaje się mielone mięso wołowe, ale równie dobrze smakuje z kurczakiem czy wieprzowiną. Pokrój je w drobną kostkę i podsmaż na patelni, aż nabierze rumianego koloru i zacznie intensywnie pachnieć. Podczas przyrządzania dopraw mięso papryką – to nieodłączna przyprawa dań kuchni meksykańskiej. W zależności od gustu użyj ostrej lub słodkiej wersji. Nieodłącznym składnikiem kuchni meksykańskiej jest również surowa papryka – pokrój ją więc w paski i dołóż do farszu. Nie zapomnij także o dodaniu żółtego sera. Sprawdzi się również mozzarella, która roztopi się wśród gorącego farszu. Gotowe nadzienie zawiń w placki tortilli, wcześniej posmarowane sosem. Użyj takiego, który lubisz najbardziej, pasuje niemal każdy – od pomidorowego, przez słodko-kwaśny, po czosnkowy. Danie podawaj na ciepło i już dziś wypróbuj nasz przepis.