Cappuccino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

230 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

krem:

1.5 sztuki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

0.75 szklanki

5 sztuk

5 łyżek

bita śmietana:

0.5 litra

0.25 szklanki

3 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z 4 jajek.

Krok 2

Szklankę mleka zagotować z cukrem, a w drugiej wymieszać mąkę, żółtka i kawę.

Krok 3

Wlać do gotującego mleka i ugotować budyń.

Krok 4

Kasię utrzeć do białości i dodawać budyń.

Krok 5

Krem utrzeć na puszystą masę.

Krok 6

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, a potem dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie (zimną).

Krok 7

Utrzeć na masę.

Krok 8

Układamy - biszkopt - masa cappuccino - bita śmietana.

Krok 9

Posypujemy gorzką czekoladą lub kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej