Cappucino na biszkoptach

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

258 osób wydrukowało

Pobierz pdf

301 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

6 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj jedno jajko z pięcioma żółtkami i 0,5 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzyj Kasię i połącz z utartymi jajkami (dodawaj powoli, by masa się nie zważyła).

Krok 2

Następnie dodaj serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną żelatynę (2 czubate łyżki rozpuść w 1 szklance gotowanej wody i ostudź).

Krok 3

Kawę rozpuszczalną rozpuść w 1,5 szklanki wody.

Krok 4

Na blasze układaj biszkopty nasączone w gorącej kawie.

Krok 5

Na to wyłóż połowę masy i ponownie warstwę biszkoptów nasączonych w kawie.

Krok 6

Na to wyłóż drugą część masy i posyp startą czekoladą.

1

Opinie o przepisie

  • Ilona Magdziak

    Ilona Magdziak

    Bardzo dobre ciasto, łatwe w przygotowaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cappucino na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej