Cebula zapiekana z jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula zapiekana z jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

1 łyżeczka

null

0.5 szklanki

null

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na plasterki i podduś na oleju. Następnie przełóż do miski.

Krok 2

Jajka wymieszaj z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą.

Krok 3

Przygotowaną masą zalej cebulę. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula zapiekana z jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej