
Składniki
500 gramów
null
1 łyżeczka
null
0.5 szklanki
null
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój na plasterki i podduś na oleju. Następnie przełóż do miski.
Krok 2
Jajka wymieszaj z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą.
Krok 3
Przygotowaną masą zalej cebulę. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej