
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
4 łyżki
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę opalić nad palnikiem, a następnie dodać ją ze skrzydełkami i włoszczyzna do wody, doprawić solą i pieprzem. Ugotować wywar na małym ogniu, a kiedy mięso i warzywa będą miękkie odcedzić je. Cebulę przetrzeć przez sitko, dodać do wywaru wraz z kostką pietruszkową.
Krok 2
Bagietkę pokroić w kawałki, skropić oliwą z oliwek, natrzeć odrobiną czosnku i przykryć plasterkiem wędzonego sera. Zapiec w piekarniku na złoty kolor. Zupę cebulową podać z dużym kleksem śmietany i serową bagietką. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cebulowa z serową grzanką
Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na potrawę, którą z powodzeniem podasz na obiad, proponowana zupa cebulowa z serową grzanką będzie odpowiednia. Ma charakterystyczny, delikatny, lekko słodkawy smak. Przygotowanie zupy cebulowej rozpocznij od sporządzenia wywaru mięsno-warzywnego. Dodaj do niego opaloną nad palnikiem cebulę. Zamiast tego możesz też poddusić cebulę na tłuszczu, aż do czasu osiągnięcia lekko brązowej barwy. W końcowej fazie, kiedy wszystkie składniki będą już miękkie, wyciągnij z wywaru mięso i warzywa (najlepiej, jeśli je odcedzisz), a przetartą przez sito cebulę ponownie dodaj do wywaru. Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany oraz bagietką zapieczoną z plasterkiem wędzonego sera – jej delikatny smak świetnie łączy się z tymi dodatkami. Grzanki staną się bardziej wyraziste, gdy posypiesz je tymiankiem, majerankiem lub mieloną czerwoną papryką. Alternatywą dla serowych grzanek jest groszek ptysiowy i świeże, chrupkie pieczywo. Sprawdź proponowany przepis i przygotuj pyszną cebulową.