Chili jarskie z fasolą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

25 dekagramów

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

4 dekagramy

2 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

25 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

50 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zamocz osobno w wodzie na noc. Wyrzuć ziarna które będą pływać na wierzchu i opłucz ją.

Krok 1

Zalej oba rodzaje fasoli zimną wodą w osobnych naczyniach i włóż do nich po cebuli naszpikowanej liśćmi laurowymi oraz goździkami.

Krok 1

Gotuj fasole do czasu, gdy będą w połowie miękkie.

Krok 1

Zeszklij razem z czosnkiem posiekaną cebulę, dodaj do niej odcedzoną fasolę (bez cebuli), resztę przypraw oraz czekoladę.

Krok 1

Zmieszaj koncentrat pomidorowy z trzema szklankami wody spod fasoli i dolej to do garnka.

Krok 1

Dobrze wymieszaj i duś do miękkości i zagęszczenia się sosu.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Jesienny kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej