Ciasteczka korzenne

Autor: Ukasz Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę i imbir należy przesiać, następnie dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryny oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać oraz dodać margarynę i dokładnie posiekać nożem. Później należy wbić jajka, wymieszać i zagnieść ciasto.Na koniec uformować kulkę.

Krok 2

Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 30 min, rozwałkować na cieniutki placek i wycinać ciasteczka. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej