Ciasteczka wiśniówkowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

291 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

350 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

200 gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Dodaj posiekaną, zimną Kasię, jajko i śmietanę.

Krok 3

Wszystko szybko zagnieć i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 4

Następnie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj małą foremką okrągłe ciasteczka.

Krok 5

Ciasteczka układaj na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Krok 6

Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.

Krok 7

Na każdym ciasteczku zrób za pomocą szprycy różyczkę z ubitej piany i włóż w nią osączoną wisienkę.

Krok 8

Ciasteczka piecz w 170 st. C około 20 minut.

6

Opinie o przepisie

  • Ilona  Ciszek

    Ilona Ciszek , 03.11.2019

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina  flinston

    Ewelina flinston, 27.11.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzia Nycz

    Zuzia Nycz, 13.03.2017

    pyszne* ; )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Leśniewska

    Gabriela Leśniewska , 30.01.2016

    SUPER ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kaczowka

    Barbara Kaczowka , 20.01.2016

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kaczowka

    Barbara Kaczowka , 20.01.2016

    mniam rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka wiśniówkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej