
Składniki
1 sztuka
17 dekagramów
2 sztuki
5 dekagramów
2 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i jajkami na gładki krem . Gorzką i mleczną czekoladę pokrój w drobne kawałki . Owoce suszonej żurawiny opłucz i odsącz . Orzeszki drobno posiekaj .
Krok 2
Mąkę wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Czekoladę , żurawinę i orzeszki dodaj do piany z jajek i przesiej na nią mąkę wraz z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Pod koniec wlej mleko , wymieszaj i zagnieć twardsze ciasto .
Krok 3
Łyżeczką oddziel z ciasta kawałki i kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piecz ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C około 15 minut .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























