Ciasteczka z żurawiną i czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z żurawiną i czekoladą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

17 dekagramów

3 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i jajkami na gładki krem . Gorzką i mleczną czekoladę pokrój w drobne kawałki . Owoce suszonej żurawiny opłucz i odsącz . Orzeszki drobno posiekaj .

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Czekoladę , żurawinę i orzeszki dodaj do piany z jajek i przesiej na nią mąkę wraz z cynamonem i proszkiem do pieczenia . Pod koniec wlej mleko , wymieszaj i zagnieć twardsze ciasto .

Krok 3

Łyżeczką oddziel z ciasta kawałki i kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piecz ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C około 15 minut .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z żurawiną i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej