
Składniki
600 gramów
300 mililitrów
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę dyni pokrój w kostkę i ugotuj w mleku, aż zmięknie. Następnie zmiksuj na gładki sos.
Krok 2
Resztę dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do sosu dyniowego.
Krok 3
Teraz wsyp Fix Knorr oraz cukier puder i wymieszaj dokładnie ciasto. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 4
Foremkę do pieczenia wysmaruj miękkim masłem i wysyp mąką.
Krok 5
Przelej ciasto do foremki. Piecz we wcześniej rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 30 minut.
- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto dyniowe 
Ciasto dyniowe to idealna słodka przekąska na jesień, która świetnie będzie pasować do popołudniowej kawy czy herbaty. Jest ono nie tylko wilgotne i aromatyczne, lecz ma również piękny, pomarańczowy kolor. Serwować możesz je także w lecie – wówczas najlepiej smakować będzie na zimno, prosto z lodówki. Przed upieczeniem, dynię pokrój w drobne kawałki lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Aby urozmaicić smak ciasta, możesz dodać do niego także rodzynki, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe lub pół szklanki soku pomarańczowego. Do jego przyprawienia najlepiej nadawać będzie się cynamon, gałka muszkatołowa oraz goździki. Piecz je przez sześćdziesiąt minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni Celsjusza. Po upieczeniu ciasto możesz polać lukrem, na przykład cytrynowym, albo posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakować będzie także z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym.



































