
Składniki
600 gramów
300 mililitrów
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę dyni pokrój w kostkę i ugotuj w mleku, aż zmięknie. Następnie zmiksuj na gładki sos.
Krok 2
Resztę dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do sosu dyniowego.
Krok 3
Teraz wsyp Fix Knorr oraz cukier puder i wymieszaj dokładnie ciasto. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 4
Foremkę do pieczenia wysmaruj miękkim masłem i wysyp mąką.
Krok 5
Przelej ciasto do foremki. Piecz we wcześniej rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 30 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto dyniowe
Ciasto dyniowe to idealna słodka przekąska na jesień, która świetnie będzie pasować do popołudniowej kawy czy herbaty. Jest ono nie tylko wilgotne i aromatyczne, lecz ma również piękny, pomarańczowy kolor. Serwować możesz je także w lecie – wówczas najlepiej smakować będzie na zimno, prosto z lodówki. Przed upieczeniem, dynię pokrój w drobne kawałki lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Aby urozmaicić smak ciasta, możesz dodać do niego także rodzynki, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe lub pół szklanki soku pomarańczowego. Do jego przyprawienia najlepiej nadawać będzie się cynamon, gałka muszkatołowa oraz goździki. Piecz je przez sześćdziesiąt minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni Celsjusza. Po upieczeniu ciasto możesz polać lukrem, na przykład cytrynowym, albo posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakować będzie także z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym.