Ciasto Kiwi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

masa kiwi:

2 opakowania

1 opakowanie

3 szklanki

100 gramów

piana:

1 litr

2 opakowania

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto.

Krok 2

Kisiele ugotować w 3 szklankach wody, do gorącego wsypać galaretkę i dodać Kasię, wymieszać.

Krok 3

Biszkopt przekroić na pół, na dolną część ciasta wyłożyć masę.

Krok 4

Na niej ułożyć plasterki kiwi.

Krok 5

Na piankę: galaretki rozrobić w wodzie, dodać do jogurtu i ubijać do powstania piany.

Krok 6

Wykładamy na plasterki kiwi, przykrywamy drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej