
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W malej ilości wody namoczyć żelatynę. Miskę umyć i włożyć do niej pokrojona margarynę, cukier waniliowy i cukier. Składniki ucierać dodając jogurt naturalny. Po dodaniu jogurtu dokładnie zmiksować. Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, schłodzoną dodać do kremu, cały czas ubijając. Kiwi pokroić na plastry. Jabłko dokładnie umyć pod zimna woda i pokroić w plasterki. Jabłka pokropić sokiem z cytryny. Na spod biszkoptowy wyłożyć krem jogurtowy, na boki posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem udekorować pokrojonym wcześniej jabłkiem i kiwi. Podawać schłodzone.
Krok 2
Zyczymy wszystkim smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























