Ciasto śliwkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

251

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

kruszonka:

0.25 sztuki

0.5 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Dodawać po jednym żółtku i całe jajka i ucierać, aż do otrzymania gładkiej, jednolitej masy.

Krok 3

Wsypać mąkę, sól, proszek i dodać śmietanę.

Krok 4

Ciasto powinno być gęste.

Krok 5

Dokładnie wymieszać.

Krok 6

Wykładamy je na blaszkę i na ciasto układamy śliwki skórką do dołu i posypujemy kruszonką. Można piec z innymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej