Ciasto ucierane z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

150 gramów

0.75 szklanki

2 szklanki

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Dodać jaja, zmiksować.

Krok 3

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, dodać do ciasta.

Krok 4

Ciągle miksując, wlać kefir.

Krok 5

Jabłka obrać, pokroić w plasterki.

Krok 6

Blaszkę 24x28cm wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, powkładać 2/3 jabłek, żeby się zanurzyły w cieście.

Krok 7

Wylać pozostałe ciasto, wyłożyć pozostałe jabłka.

Krok 8

Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka bezglutenowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej