Ciasto ucierane z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

5 sztuk

2 szklanki

2 łyżeczki

0.75 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Dodać jaja, zmiksować.

Krok 3

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, dodać do ciasta.

Krok 4

Ciągle miksując, wlać kefir.

Krok 5

Jabłka obrać, pokroić w plasterki.

Krok 6

Blaszkę 24x28cm wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, powkładać 2/3 jabłek, żeby się zanurzyły w cieście.

Krok 7

Wylać pozostałe ciasto, wyłożyć pozostałe jabłka.

Krok 8

Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej