Ciasto z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

111 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

12 łyżek

16 łyżek

2 łyżeczki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy, później dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (przesiane przez sito).

Krok 2

Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Dodać pokrojone w kostkę jabłka i rozpuszczoną Kasię.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą.

Krok 5

Ciasto wlać do formy i piec przez ok. 45 minut w temperaturze 175 stopni.

1

Opinie o przepisie

  • Jasmi St

    Jasmi St , 28.01.2017

    smakowało mi BARDZO wszystko dobrze wyszło

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto z jabłkamiCiasto z jabłkami

Puszyste ciasto z kawałkami jabłek jest bardzo delikatne, słodkie i pachnące. Jego przygotowanie jest dość proste. Wystarczy połączyć składniki na ciasto i dodać do nich pokrojone w kostkę jabłka oraz rozpuszczoną margarynę. Jeśli chcesz wzbogacić smak całości, dorzuć również rodzynki i orzechy. Aby Twój wypiek po upieczeniu można było łatwo wyjąć z formy, wysmaruj ją margaryną i posyp bułką tartą. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posyp wypiek cukrem pudrem lub polej cytrynowym lukrem. W tym drugim przypadku można też dołączyć posiekane orzechy, cynamon lub udekorować wierzch migdałami (prażonymi płatkami lub w całości). Ciasto będzie smaczne, jeśli podasz je z bitą śmietaną lub owocowym sosem na ciepło. Przygotuj go z truskawek, jagód lub żurawiny oraz cukru lub miodu. Poza sezonem wykorzystaj mrożone owoce. Kawałek ciasta z jabłkami w zestawieniu z gorącą herbatą, kakao czy kawą będzie świetną propozycją na popołudniową przekąskę. Wypróbuj nasz przepis na ten znakomity jesienny wypiek.