Ciasto z jabłkiem i gruszką.

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

10 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

krem:

0.5 kilograma

0.5 kilograma

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.

Krok 2

Następnie dodać żółtka, jajko, Kasię, cukry, szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto.

Krok 3

Po wyrobieniu ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Krok 4

Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę, położyć owoce i posypać cukrem.

Krok 5

Następnie położyć drugą część ciasta. Upiec.

Krok 6

Nadzienie: Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jabłkiem i gruszką. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej