Ciasto z rabarbarem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

30 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

2 dekagramy

3 łyżki

krem:

1 opakowanie

250 mililitrów

400 mililitrów

50 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z podanych składników.

Krok 2

Następnie schłodzić i przykryć na 30 minut.

Krok 3

Rozwałkować i przełożyć do blachy. Spód ciasta nakłuć.

Krok 4

Ciasto piec 25 minut w temperaturze 175 stopni C.

Krok 5

Aby przygotować krem należy dokładnie wymieszać budyń, dodając 3 łyżki cukru i 6 łyżek mleka.

Krok 6

Resztę mleka zagotować. Dodać budyń i gotować minutę.

Krok 7

Po ostudzeniu rozsmarować na ciasto.

Krok 8

Sok wiśniowy i resztę cukru zagotować, następnie dodać pokrojony rabarbar i gotować 4 minuty.

Krok 9

Następnie rabarbar wyjąć, a sok zagęścić mąką i wszystko rozsmarować na budyń.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej