
Składniki
175 mililitrów
3 sztuki
4 łyżki
null
500 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Umyj śliwki i usuń z nich ogonki i pestki.
Krok 3
Jajka ubij z 3 łyżkami cukru pudru i dodaj mąkę i mleko i wszytko dobrze wymieszaj.
Krok 4
Weź naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem. Do niego włóż ciasto, wygładź i ułóż na nim śliwki.
Krok 5
Piecz przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko ostudź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej