Clafoutis ze śliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Clafoutis ze śliwek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

3 sztuki

4 łyżki

null

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.

Krok 2

Umyj śliwki i usuń z nich ogonki i pestki.

Krok 3

Jajka ubij z 3 łyżkami cukru pudru i dodaj mąkę i mleko i wszytko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Weź naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem. Do niego włóż ciasto, wygładź i ułóż na nim śliwki.

Krok 5

Piecz przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko ostudź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej