Clafoutis ze śliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Clafoutis ze śliwek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

3 sztuki

4 łyżki

null

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.

Krok 2

Umyj śliwki i usuń z nich ogonki i pestki.

Krok 3

Jajka ubij z 3 łyżkami cukru pudru i dodaj mąkę i mleko i wszytko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Weź naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem. Do niego włóż ciasto, wygładź i ułóż na nim śliwki.

Krok 5

Piecz przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko ostudź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej