Clafoutis ze śliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Clafoutis ze śliwek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

3 sztuki

4 łyżki

null

500 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.

Krok 2

Umyj śliwki i usuń z nich ogonki i pestki.

Krok 3

Jajka ubij z 3 łyżkami cukru pudru i dodaj mąkę i mleko i wszytko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Weź naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem. Do niego włóż ciasto, wygładź i ułóż na nim śliwki.

Krok 5

Piecz przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko ostudź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Clafoutis ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej