
Składniki
175 mililitrów
3 sztuki
4 łyżki
null
500 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni.
Krok 2
Umyj śliwki i usuń z nich ogonki i pestki.
Krok 3
Jajka ubij z 3 łyżkami cukru pudru i dodaj mąkę i mleko i wszytko dobrze wymieszaj.
Krok 4
Weź naczynie żaroodporne i wysmaruj je masłem. Do niego włóż ciasto, wygładź i ułóż na nim śliwki.
Krok 5
Piecz przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko ostudź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej