Cynamonowiec z bakaliami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasia rozpuścić w garnuszku.

Krok 2

Obrać jabłka i pokroić w kostkę (wielkość wg uznania).

Krok 3

Przygotować dwa pojemniki - miski.

Krok 4

W pierwszym pojemniku połączyć wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier.

Krok 5

W drugim pojemniku wić jaja i je delikatnie roztrzepać. Następnie połączyć wszystkie składniki ze sobą: suche + jaja + tłuszcz. Na koniec, gdy produkty będą dobrze rozmieszane dodać pokrojone w kosteczkę jabłka, bakalie i suszone owoce.

Krok 6

Ciasto przelać do formy i wstawić do rozgrzanego piekarnika. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowiec z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej