Cynamonowiec z jabłkiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

295

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, Kasię, cukier i kakao zagotować.

Krok 2

Gdy masa ostygnie, dodać pozostałe składniki-jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Krok 3

Dokładnie i delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy (24cm).

Krok 4

Upiec. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowiec z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek amerykański
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej