Czekoladowa rozkosz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

246

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

300 gramów

120 gramów

120 gramów

3 łyżki

1.5 łyżeczki

150 gramów

30 mililitrów

1 szczypta

170 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszać w dwóch oddzielnych miskach: W pierwszej: mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, cukier, startą gorzką czekoladę, sól i kakao.

Krok 2

W drugiej: lekko roztopioną Kasię, olej, jaja, mleko.

Krok 3

Następnie zmieszać dokładnie obie masy i piec 15-20 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.

Krok 4

Piec w blasze ze specjalnymi otworami na muffiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej