CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

120 gramów

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

260 gramów

200 gramów

50 gramów

500 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie: Ubijamy białka na sztywną pianę, a żółtka ucieramy z 160 g cukru.

Krok 2

Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, ubitą pianę, 50 g Kasi i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Pieczemy w blaszce o wymiarach 20 x 30 około 20 minut.

Krok 4

Mleko gotujemy z pozostałym cukrem, następnie dodajemy wiórki kokosowe, gotujemy parę minut i dodajemy Kasię.

Krok 5

Odstawiamy do ostudzenia i nakładamy na biszkopt.

Krok 6

Na sam koniec przygotowujemy polewę - rozpuszczamy dwie czekolady z dodatkiem Kasi (100 g) i jeszcze ciepłą polewamy nasze kokosowe ciasto. Najlepiej jeśli tak przygotowane ciasto wstawimy na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej