Czerwone curry z krewetkami i mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z krewetkami i mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 gramów

400 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

250 mililitrów

1.5 łyżki

2 łyżki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę dymkę posiekaj i podduś na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj pastę curry, sos rybny oraz wlej mleko i bulion. Kiedy płyn zagotuje się, dorzuć dynię z ziemniakami i chwileczkę gotuj.

Krok 3

W tym czasie podsmaż krewetki na patelni i wlej sok z limonki i wrzuć pokrojone na kosteczkę mango. Podduś chwilę.

Krok 4

Ryż polej sosem, na to nałóż krewetki i posyp bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej