Czerwone curry z krewetkami i mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 gramów

400 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

250 mililitrów

1.5 łyżki

2 łyżki

200 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę dymkę posiekaj i podduś na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj pastę curry, sos rybny oraz wlej mleko i bulion. Kiedy płyn zagotuje się, dorzuć dynię z ziemniakami i chwileczkę gotuj.

Krok 3

W tym czasie podsmaż krewetki na patelni i wlej sok z limonki i wrzuć pokrojone na kosteczkę mango. Podduś chwilę.

Krok 4

Ryż polej sosem, na to nałóż krewetki i posyp bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z krewetkami i mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej