
Składniki
2 łyżki
150 gramów
400 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
250 mililitrów
1.5 łyżki
2 łyżki
200 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę dymkę posiekaj i podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj pastę curry, sos rybny oraz wlej mleko i bulion. Kiedy płyn zagotuje się, dorzuć dynię z ziemniakami i chwileczkę gotuj.
Krok 3
W tym czasie podsmaż krewetki na patelni i wlej sok z limonki i wrzuć pokrojone na kosteczkę mango. Podduś chwilę.
Krok 4
Ryż polej sosem, na to nałóż krewetki i posyp bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej