
Składniki
2 łyżki
150 gramów
400 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
250 mililitrów
1.5 łyżki
2 łyżki
200 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę dymkę posiekaj i podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj pastę curry, sos rybny oraz wlej mleko i bulion. Kiedy płyn zagotuje się, dorzuć dynię z ziemniakami i chwileczkę gotuj.
Krok 3
W tym czasie podsmaż krewetki na patelni i wlej sok z limonki i wrzuć pokrojone na kosteczkę mango. Podduś chwilę.
Krok 4
Ryż polej sosem, na to nałóż krewetki i posyp bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej