
Składniki
2 łyżki
150 gramów
400 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
250 mililitrów
1.5 łyżki
2 łyżki
200 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę dymkę posiekaj i podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj pastę curry, sos rybny oraz wlej mleko i bulion. Kiedy płyn zagotuje się, dorzuć dynię z ziemniakami i chwileczkę gotuj.
Krok 3
W tym czasie podsmaż krewetki na patelni i wlej sok z limonki i wrzuć pokrojone na kosteczkę mango. Podduś chwilę.
Krok 4
Ryż polej sosem, na to nałóż krewetki i posyp bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej