Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepłukaj groch dal i dodaj do niego kurkumę, rozkrojoną na pół papryczkę chili, skrojonego w kostkę pomidora i koncentrat.
Krok 2
Dolej do tego dwie szklanki wody i kostkę Knorr. Gotuj do miękkości pod przykryciem.
Krok 5
Teraz dodaj do tego przygotowany groch i szczyptę cukru a następnie dobrze wymieszaj. Podawaj z jogurtem naturalnym i ryżem.
Krok 3
Kiedy groch będzie gotowy pokrój cebulę w niewielką kostkę.
Krok 4
Podsmaż w garnku na oleju kminek i gorczyce a następnie dodaj do tego cebulę i smaż aż zmięknie.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej