Dall z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dall z pomidorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepłukaj groch dal i dodaj do niego kurkumę, rozkrojoną na pół papryczkę chili, skrojonego w kostkę pomidora i koncentrat.

Krok 2

Dolej do tego dwie szklanki wody i kostkę Knorr. Gotuj do miękkości pod przykryciem.

Krok 5

Teraz dodaj do tego przygotowany groch i szczyptę cukru a następnie dobrze wymieszaj. Podawaj z jogurtem naturalnym i ryżem.

Krok 3

Kiedy groch będzie gotowy pokrój cebulę w niewielką kostkę.

Krok 4

Podsmaż w garnku na oleju kminek i gorczyce a następnie dodaj do tego cebulę i smaż aż zmięknie.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej