
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepłukaj groch dal i dodaj do niego kurkumę, rozkrojoną na pół papryczkę chili, skrojonego w kostkę pomidora i koncentrat.
Krok 2
Dolej do tego dwie szklanki wody i kostkę Knorr. Gotuj do miękkości pod przykryciem.
Krok 5
Teraz dodaj do tego przygotowany groch i szczyptę cukru a następnie dobrze wymieszaj. Podawaj z jogurtem naturalnym i ryżem.
Krok 3
Kiedy groch będzie gotowy pokrój cebulę w niewielką kostkę.
Krok 4
Podsmaż w garnku na oleju kminek i gorczyce a następnie dodaj do tego cebulę i smaż aż zmięknie.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej