Dall z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dall z pomidorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepłukaj groch dal i dodaj do niego kurkumę, rozkrojoną na pół papryczkę chili, skrojonego w kostkę pomidora i koncentrat.

Krok 2

Dolej do tego dwie szklanki wody i kostkę Knorr. Gotuj do miękkości pod przykryciem.

Krok 5

Teraz dodaj do tego przygotowany groch i szczyptę cukru a następnie dobrze wymieszaj. Podawaj z jogurtem naturalnym i ryżem.

Krok 3

Kiedy groch będzie gotowy pokrój cebulę w niewielką kostkę.

Krok 4

Podsmaż w garnku na oleju kminek i gorczyce a następnie dodaj do tego cebulę i smaż aż zmięknie.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dall z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej