
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepłukaj groch dal i dodaj do niego kurkumę, rozkrojoną na pół papryczkę chili, skrojonego w kostkę pomidora i koncentrat.
Krok 2
Dolej do tego dwie szklanki wody i kostkę Knorr. Gotuj do miękkości pod przykryciem.
Krok 5
Teraz dodaj do tego przygotowany groch i szczyptę cukru a następnie dobrze wymieszaj. Podawaj z jogurtem naturalnym i ryżem.
Krok 3
Kiedy groch będzie gotowy pokrój cebulę w niewielką kostkę.
Krok 4
Podsmaż w garnku na oleju kminek i gorczyce a następnie dodaj do tego cebulę i smaż aż zmięknie.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej