Deser z galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pół litrze gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić do zastygnięcia. Musi być twarda, żeby można ją było pokroić na kwadraciki.

Krok 2

Śnieżkę ubić ze szklanką zimnego mleka.

Krok 3

Obrać mandarynki, podzielić na części, obrać banany i pokroić na plasterki.

Krok 4

Zetrzeć czekoladę na tarce.

Krok 5

Na spód dać galaretkę, owoce i śnieżkę. Tą kolejność powtarzać aż do skończenia produktów.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej