Dip kaparowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip kaparowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

10 gramów

3 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj z solą.

Krok 2

Zmiksuj kapary, oliwki, czosnek roztarty z solą, sok z cytryny, pieprz i śmietanę.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem i dokładnie wymieszaj. Schłódź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Makowa panienka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej