Dip kaparowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

169

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

10 gramów

3 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj z solą.

Krok 2

Zmiksuj kapary, oliwki, czosnek roztarty z solą, sok z cytryny, pieprz i śmietanę.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem i dokładnie wymieszaj. Schłódź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip kaparowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej