
Składniki
null
null
10 gramów
3 sztuki
3 łyżki
0.5 szklanki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek rozetrzyj z solą.
Krok 2
Zmiksuj kapary, oliwki, czosnek roztarty z solą, sok z cytryny, pieprz i śmietanę.
Krok 3
Następnie połącz z majonezem i dokładnie wymieszaj. Schłódź i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej