Domowy kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę zalej mlekiem , gdy zmięknie odciśnij. Cebulę drobno pokrój, dodaj do mięsa mielonego wraz z bułką.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj do mięsa wraz z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 3

Wyrób dokładnie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.

Krok 4

Kładź na rozgrzany olej i smaż na rumiano.

Krok 5

Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem. Podawaj do kebaba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kebabDomowy kebab

Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie pikantne mięso z dodatkiem sosu czosnkowego sprawdzi się jako składnik obiadu lub ciepła kolacja. Serwuj je z chlebkiem pitą, tortillą lub pszennymi bułkami. Dołącz do niego poszatkowaną sałatę, pomidory, ogórki, ser żółty lub feta i nadziej wybrane pieczywo. Otrzymasz w ten sposób smaczną przekąskę, która na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym szybkie mięsne dania. Podaj do kebabu ziemniaki z wody, frytki lub grillowane warzywa oraz sałatkę z roszponki, świeżych i suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz sera mozzarella lub feta. Domowy kebab to także dobra propozycja na ciepły posiłek w pracy. Dołącz do niego świeże warzywa, posyp mięso startym serem żółtym i serwuj danie z ulubionymi sosami. Oprócz czosnkowego pasować też będą sos pomidorowy, barbecue lub tysiąca wysp. Przygotuj domowy kebab zgodnie z podanym przepisem i przekonaj się, przy jak wielu okazjach sprawdzi się ta przekąska.