Domowy kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę zalej mlekiem , gdy zmięknie odciśnij. Cebulę drobno pokrój, dodaj do mięsa mielonego wraz z bułką.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj do mięsa wraz z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 3

Wyrób dokładnie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.

Krok 4

Kładź na rozgrzany olej i smaż na rumiano.

Krok 5

Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem. Podawaj do kebaba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kebabDomowy kebab

Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie pikantne mięso z dodatkiem sosu czosnkowego sprawdzi się jako składnik obiadu lub ciepła kolacja. Serwuj je z chlebkiem pitą, tortillą lub pszennymi bułkami. Dołącz do niego poszatkowaną sałatę, pomidory, ogórki, ser żółty lub feta i nadziej wybrane pieczywo. Otrzymasz w ten sposób smaczną przekąskę, która na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym szybkie mięsne dania. Podaj do kebabu ziemniaki z wody, frytki lub grillowane warzywa oraz sałatkę z roszponki, świeżych i suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz sera mozzarella lub feta. Domowy kebab to także dobra propozycja na ciepły posiłek w pracy. Dołącz do niego świeże warzywa, posyp mięso startym serem żółtym i serwuj danie z ulubionymi sosami. Oprócz czosnkowego pasować też będą sos pomidorowy, barbecue lub tysiąca wysp. Przygotuj domowy kebab zgodnie z podanym przepisem i przekonaj się, przy jak wielu okazjach sprawdzi się ta przekąska.