
Składniki
600 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kajzerkę zalej mlekiem , gdy zmięknie odciśnij. Cebulę drobno pokrój, dodaj do mięsa mielonego wraz z bułką.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj do mięsa wraz z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.
Krok 3
Wyrób dokładnie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.
Krok 4
Kładź na rozgrzany olej i smaż na rumiano.
Krok 5
Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem. Podawaj do kebaba.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowy kebab
Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie pikantne mięso z dodatkiem sosu czosnkowego sprawdzi się jako składnik obiadu lub ciepła kolacja. Serwuj je z chlebkiem pitą, tortillą lub pszennymi bułkami. Dołącz do niego poszatkowaną sałatę, pomidory, ogórki, ser żółty lub feta i nadziej wybrane pieczywo. Otrzymasz w ten sposób smaczną przekąskę, która na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym szybkie mięsne dania. Podaj do kebabu ziemniaki z wody, frytki lub grillowane warzywa oraz sałatkę z roszponki, świeżych i suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz sera mozzarella lub feta. Domowy kebab to także dobra propozycja na ciepły posiłek w pracy. Dołącz do niego świeże warzywa, posyp mięso startym serem żółtym i serwuj danie z ulubionymi sosami. Oprócz czosnkowego pasować też będą sos pomidorowy, barbecue lub tysiąca wysp. Przygotuj domowy kebab zgodnie z podanym przepisem i przekonaj się, przy jak wielu okazjach sprawdzi się ta przekąska.