Domowy kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę zalej mlekiem , gdy zmięknie odciśnij. Cebulę drobno pokrój, dodaj do mięsa mielonego wraz z bułką.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj do mięsa wraz z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 3

Wyrób dokładnie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.

Krok 4

Kładź na rozgrzany olej i smaż na rumiano.

Krok 5

Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem. Podawaj do kebaba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kebabDomowy kebab

Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie pikantne mięso z dodatkiem sosu czosnkowego sprawdzi się jako składnik obiadu lub ciepła kolacja. Serwuj je z chlebkiem pitą, tortillą lub pszennymi bułkami. Dołącz do niego poszatkowaną sałatę, pomidory, ogórki, ser żółty lub feta i nadziej wybrane pieczywo. Otrzymasz w ten sposób smaczną przekąskę, która na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym szybkie mięsne dania. Podaj do kebabu ziemniaki z wody, frytki lub grillowane warzywa oraz sałatkę z roszponki, świeżych i suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz sera mozzarella lub feta. Domowy kebab to także dobra propozycja na ciepły posiłek w pracy. Dołącz do niego świeże warzywa, posyp mięso startym serem żółtym i serwuj danie z ulubionymi sosami. Oprócz czosnkowego pasować też będą sos pomidorowy, barbecue lub tysiąca wysp. Przygotuj domowy kebab zgodnie z podanym przepisem i przekonaj się, przy jak wielu okazjach sprawdzi się ta przekąska.