Domowy kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę zalej mlekiem , gdy zmięknie odciśnij. Cebulę drobno pokrój, dodaj do mięsa mielonego wraz z bułką.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj do mięsa wraz z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 3

Wyrób dokładnie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.

Krok 4

Kładź na rozgrzany olej i smaż na rumiano.

Krok 5

Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem. Podawaj do kebaba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kebabDomowy kebab

Kebab kojarzy się z miejską przekąską, tymczasem można go przygotować również w domu. Delikatnie pikantne mięso z dodatkiem sosu czosnkowego sprawdzi się jako składnik obiadu lub ciepła kolacja. Serwuj je z chlebkiem pitą, tortillą lub pszennymi bułkami. Dołącz do niego poszatkowaną sałatę, pomidory, ogórki, ser żółty lub feta i nadziej wybrane pieczywo. Otrzymasz w ten sposób smaczną przekąskę, która na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym szybkie mięsne dania. Podaj do kebabu ziemniaki z wody, frytki lub grillowane warzywa oraz sałatkę z roszponki, świeżych i suszonych pomidorów, czarnych oliwek oraz sera mozzarella lub feta. Domowy kebab to także dobra propozycja na ciepły posiłek w pracy. Dołącz do niego świeże warzywa, posyp mięso startym serem żółtym i serwuj danie z ulubionymi sosami. Oprócz czosnkowego pasować też będą sos pomidorowy, barbecue lub tysiąca wysp. Przygotuj domowy kebab zgodnie z podanym przepisem i przekonaj się, przy jak wielu okazjach sprawdzi się ta przekąska.