
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1.2 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 łyżki
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz wszystkie suche składniki na placki, po czym stopniowo dolewaj wodę i mleko, cały czas mieszając do połączenia się wszystkich składników.
Krok 2
Placki smaż na lekko naoliwionej patelni. Placki powinny być cienkie i złotawe z obu stron.
Krok 3
Posiekaj wszystkie warzywa.
Krok 4
By przygotować farsz najpierw na małym ogniu na oliwie w rondlu podsmaż czosnek i cebulkę, dodaj przyprawy.
Krok 5
Dodajemy warzywa. Gotuj do momentu gdy warzywa będą miękkie. Podlej 0,5 szklanki wody i dodaj przecier pomidorowy
Krok 6
Cieciorkę rozgnieć widelcem w misce i dodaj ją do rondla z warzywami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Przypraw do smaku.
Krok 7
Wykładaj farsz na placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej



















