Dosas – indyjskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dosas – indyjskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

2 szklanki

4 szklanki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1.2 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz wszystkie suche składniki na placki, po czym stopniowo dolewaj wodę i mleko, cały czas mieszając do połączenia się wszystkich składników.

Krok 2

Placki smaż na lekko naoliwionej patelni. Placki powinny być cienkie i złotawe z obu stron.

Krok 3

Posiekaj wszystkie warzywa.

Krok 4

By przygotować farsz najpierw na małym ogniu na oliwie w rondlu podsmaż czosnek i cebulkę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Dodajemy warzywa. Gotuj do momentu gdy warzywa będą miękkie. Podlej 0,5 szklanki wody i dodaj przecier pomidorowy

Krok 6

Cieciorkę rozgnieć widelcem w misce i dodaj ją do rondla z warzywami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Przypraw do smaku.

Krok 7

Wykładaj farsz na placki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Fabada Asturiana - VIDEO
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej