
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1.2 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 łyżki
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null
4 szklanki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz wszystkie suche składniki na placki, po czym stopniowo dolewaj wodę i mleko, cały czas mieszając do połączenia się wszystkich składników.
Krok 2
Placki smaż na lekko naoliwionej patelni. Placki powinny być cienkie i złotawe z obu stron.
Krok 3
Posiekaj wszystkie warzywa.
Krok 4
By przygotować farsz najpierw na małym ogniu na oliwie w rondlu podsmaż czosnek i cebulkę, dodaj przyprawy.
Krok 5
Dodajemy warzywa. Gotuj do momentu gdy warzywa będą miękkie. Podlej 0,5 szklanki wody i dodaj przecier pomidorowy
Krok 6
Cieciorkę rozgnieć widelcem w misce i dodaj ją do rondla z warzywami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Przypraw do smaku.
Krok 7
Wykładaj farsz na placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej