Dosas – indyjskie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dosas – indyjskie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1.2 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 łyżki

3 sztuki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

4 szklanki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz wszystkie suche składniki na placki, po czym stopniowo dolewaj wodę i mleko, cały czas mieszając do połączenia się wszystkich składników.

Krok 2

Placki smaż na lekko naoliwionej patelni. Placki powinny być cienkie i złotawe z obu stron.

Krok 3

Posiekaj wszystkie warzywa.

Krok 4

By przygotować farsz najpierw na małym ogniu na oliwie w rondlu podsmaż czosnek i cebulkę, dodaj przyprawy.

Krok 5

Dodajemy warzywa. Gotuj do momentu gdy warzywa będą miękkie. Podlej 0,5 szklanki wody i dodaj przecier pomidorowy

Krok 6

Cieciorkę rozgnieć widelcem w misce i dodaj ją do rondla z warzywami. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i podgrzej. Przypraw do smaku.

Krok 7

Wykładaj farsz na placki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dosas – indyjskie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej