Duszona cukinia w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cukinia w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj cukinię.

Krok 3

Do cukinii dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 4

Zdejmij z ognia, zalej śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem.

Krok 1

Cukinię pokrój w dużą kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej