Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj cukinię.
Krok 3
Do cukinii dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.
Krok 4
Zdejmij z ognia, zalej śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem.
Krok 1
Cukinię pokrój w dużą kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
209 osób ogląda przepis: 
Ziemniaki faszerowane mięsem
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej