
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
null
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj cukinię.
Krok 3
Do cukinii dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.
Krok 4
Zdejmij z ognia, zalej śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem.
Krok 1
Cukinię pokrój w dużą kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej