Duszona cukinia w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cukinia w śmietanie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

null

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj cukinię.

Krok 3

Do cukinii dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr i duś do odparowania płynu.

Krok 4

Zdejmij z ognia, zalej śmietaną. Dopraw do smaku pieprzem.

Krok 1

Cukinię pokrój w dużą kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cukinia w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej