
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
400 gramów
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane i osuszone golonki oprósz przyprawą z opakowania Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr i papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Wypłukaną kapustę kiszoną wymieszaj z obraną i stratą na grubej tarce marchewką oraz z cebulą pokrojoną w piórka.
Krok 3
Do rękawa do pieczenia włóż połowę kapusty, następnie golonki i druga połowę kapusty.
Krok 4
Rękaw włóż do naczynia żaroodpornego. Piec 90 minut w 200 stopniach. po tym czasie rozetnij rękaw i polej golonki piwem. Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej