Duszone golonki w kapuście kiszonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone golonki w kapuście kiszonej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

400 gramów

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane i osuszone golonki oprósz przyprawą z opakowania Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr i papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Wypłukaną kapustę kiszoną wymieszaj z obraną i stratą na grubej tarce marchewką oraz z cebulą pokrojoną w piórka.

Krok 3

Do rękawa do pieczenia włóż połowę kapusty, następnie golonki i druga połowę kapusty.

Krok 4

Rękaw włóż do naczynia żaroodpornego. Piec 90 minut w 200 stopniach. po tym czasie rozetnij rękaw i polej golonki piwem. Piecz 20 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone golonki w kapuście kiszonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej