DWUKOLOROWY SERNIK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 szklanki

2.5 łyżki

1.75 szklanki

8 sztuk

3 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla wsypać szklankę cukru. Dodać jedną Kasię oraz 3 łyżki kakao. Cały czas mieszając, podgrzewać całość na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą i dobrze połączą.

Krok 2

Przygotowaną masę zdjąć z ognia, a gdy ostygnie, wlać do miski z mąką i 2 łyżkami proszku do pieczenia.

Krok 3

Żółtka dodać do ciasta, zmiksować.

Krok 4

Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z gładką masą.

Krok 5

Ciasto wlać na blachę.

Krok 6

Ser przepuścić przez maszynkę do mięsa 2 razy.

Krok 7

Utrzeć 4 żółtka z Kasią i pozostałym cukrem.

Krok 8

Połączyć z serem. Na koniec dodać kaszę manną, resztę proszku do pieczenia i pianę z białek.

Krok 9

Masę serową wyłożyć na ciasto.

Krok 10

Piec ok. 50 minut w temp. 180˚C. Zimny sernik posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • DWUKOLOROWY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej