Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

63

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

2 plastry

4 plastry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mieszankę warzywną, duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy i szparagi. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez 15minut.

Krok 3

Warzywny farsz przełóż do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Do każdej wbij po jednym surowym jajku, nie mieszaj.

Krok 4

Wędlinę posiekaj drobno i przykryj białka, żółtka pozostaw na wierzchu. Oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 10-15min. w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, do czasu, gdy jajka się zetną.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej