
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
0.5 szklanki
2 plastry
4 plastry
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mieszankę warzywną, duś na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 2
Dodaj przecier pomidorowy i szparagi. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez 15minut.
Krok 3
Warzywny farsz przełóż do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Do każdej wbij po jednym surowym jajku, nie mieszaj.
Krok 4
Wędlinę posiekaj drobno i przykryj białka, żółtka pozostaw na wierzchu. Oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 10-15min. w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, do czasu, gdy jajka się zetną.
Krok 5
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej