Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

2 plastry

4 plastry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mieszankę warzywną, duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy i szparagi. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez 15minut.

Krok 3

Warzywny farsz przełóż do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Do każdej wbij po jednym surowym jajku, nie mieszaj.

Krok 4

Wędlinę posiekaj drobno i przykryj białka, żółtka pozostaw na wierzchu. Oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 10-15min. w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, do czasu, gdy jajka się zetną.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej