Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

0.5 szklanki

2 plastry

4 plastry

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj mieszankę warzywną, duś na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy i szparagi. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez 15minut.

Krok 3

Warzywny farsz przełóż do wysmarowanych tłuszczem kokilek. Do każdej wbij po jednym surowym jajku, nie mieszaj.

Krok 4

Wędlinę posiekaj drobno i przykryj białka, żółtka pozostaw na wierzchu. Oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 10-15min. w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, do czasu, gdy jajka się zetną.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eleganckie hiszpańskie jajka w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej